Studio Sagitta sluit dit najaar haar deuren. Ik heb met ontzettend veel plezier gewerkt met de allerleukste klanten, maar mijn coachpraktijk vraagt meer en meer tijd en die wil ik er graag aan besteden. Ik neem daarom geen nieuwe klanten meer aan.

 

 

Adres

Studio Sagitta Interieuradvies
Sagitta Peters MSc
Blaarthemseweg 75
5654NS Eindhoven

Privacyverklaring van Studio Sagitta - door het contactformulier te gebruiken ga je hiermee akkoord / Privacy statement of Studio Sagitta

Menu
Moodboard Met Lichte Vloer, Inrichting Slaapkamer En Indeling Eerste Verdieping
Moodboard Met Lichte Vloer, Inrichting Slaapkamer En Indeling Eerste Verdieping
Moodboard slaapkamer met lichte vloer
Moodboard Slaapkamer Met Donkere Vloer, Inrichting Slaapkamer En Indeling Eerste Verdieping
Moodboard slaapkamer met donkere vloer
Plattegronden Inrichting Slaapkamer En Indeling Eerste Verdieping Nuenen
Plattegronden slaapkamer en eerste verdieping
Moodboard Met Lichte Vloer, Inrichting Slaapkamer En Indeling Eerste VerdiepingMoodboard Slaapkamer Met Donkere Vloer, Inrichting Slaapkamer En Indeling Eerste VerdiepingPlattegronden Inrichting Slaapkamer En Indeling Eerste Verdieping Nuenen

Omschrijving

“We willen een heerlijke slaapkamer, een kantoor en liefst ook een aparte kleedkamer. Hoe kunnen we dat doen?” Een mooie klus: zorgen voor optimaal gebruik van de ruimte op de eerste verdieping (en de zolder) door een goede indeling. En natuurlijk ga ik ook voor een fijne, rustige en warme slaapkamer, met een tikje hotel-gevoel.

Alles een plaats

Organisatieoplossingen en een manier om voldoende kastruimte te kunnen hebben stonden hoog op het verlanglijstje. Al je spullen opgeborgen hebben heeft vaak prioriteit, maar voor echte rust in je huis en je hoofd is het nog beter als de belangrijkste functies ook een eigen plek hebben.
Naast drie slaapkamers is er de wens voor een fijn kantoor en een kleedkamer. Daarom kom ik met twee voorstellen voor de inrichting van de eerste verdieping. In het ene geval wordt de grootste ruimte opgedeeld in twee kamers, met een relatief kleine verbouwing. Dit zouden dan nieuwe kinderslaapkamers kunnen worden, net wat groter dan de oude. De huidige kinderkamers worden dan kantoor en kleedkamer.
Optie twee is een nieuwe indeling van deze grote ruimte, zodat er plaats komt voor omkleden in voldoende privacy, en een werkplek – maar zodanig dat je het gevoel van twee aparte ruimtes hebt. Minder ingrijpend en het omkleden kan met net wat meer privacy aan de achterzijde van het huis.

Nieuwe vloer

Nog een belangrijke vraag: komt er een nieuwe vloer op de slaapkamer en de rest van de eerste verdieping of niet. Met twee moodboards maak ik het voor de bewoners inzichtelijk om te zien wat het effect is van de huidige donkere vloer of een nieuwe lichtere vloer. Met dit totaalplaatje in je hoofd kun je een goed onderbouwde keus maken. Conclusie: een nieuwe vloer!

Dat past veel beter bij de sfeer die ze graag willen. De vloer krijgt de uitstraling van wat meer natuurlijk hout, maar PVC als materiaal omdat dat geluiddempend is en makkelijk in onderhoud.

Sfeer en stijl

Door de kleurschema’s door te trekken van beneden (ook een project van Studio Sagitta) naar boven krijg je een eenheid tussen beneden en boven, dat is goed voor het ruimtelijk gevoel. Met wat andere accenten kun je de sfeer vervolgens aanpassen naar een meer geborgen sfeer die past bij de functionaliteit van een bovenverdieping, zoals badderen, omkleden en slapen.
Het prachtige wolkenbehang krijgt een plek op de overloop én in de ouderslaapkamer. Het is lekker eigenzinnig en zorgt voor een dromerige uitstraling. Hierbij wit, zandtinten, grijsblauw en natuurlijk die mooie vloer. Tenslotte gouden accenten om het luxe hotelgevoel te krijgen in de slaapkamer en op de overloop.

Meerwaarde van Studio Sagitta

Een interieuradvies van Studio Sagitta ontzorgt en maakt van je huis een thuis. Het zorgt voor een mooi totaalbeeld en een goede en functionele indeling van de ruimte. Ook maakt het winkelen leuker en efficiënter, omdat je weet wat je zoekt.

Het werken met mij zorgt vaak ook voor een nieuwe kijk op wonen. In dit geval is dat: “Ik doe geen compromissen meer als het gaat om nieuwe (en bestaande) meubels en accessoires. Ik kan beter langer doorzoeken tot ik echt tevreden ben, want anders blijft het toch staan terwijl ik er eigenlijk niet happy mee ben. Ook zie ik nu dat je niet perse alles hoeft te houden wat je hebt, less is more!”

Studio Sagitta

Ben je benieuwd wat een interieuradvies kan doen voor jouw huis? Stuur me een bericht met je telefoonnummer en ik bel je terug!
Je kan Studio Sagitta ook volgen op Facebook. Dan krijg je regelmatig interieurinspiratie en woontips en blijf je op de hoogte van nieuwe projecten die op deze site verschijnen.

Project Details

Object: Woonhuis
Bewoners: Gezin
Ruimte: Eerste verdieping en zolder