Studio Sagitta sluit dit najaar haar deuren. Ik heb met ontzettend veel plezier gewerkt met de allerleukste klanten, maar mijn coachpraktijk vraagt meer en meer tijd en die wil ik er graag aan besteden. Ik neem daarom geen nieuwe klanten meer aan.

 

 

Adres

Studio Sagitta Interieuradvies
Sagitta Peters MSc
Blaarthemseweg 75
5654NS Eindhoven

Privacyverklaring van Studio Sagitta - door het contactformulier te gebruiken ga je hiermee akkoord / Privacy statement of Studio Sagitta

Menu
Moodboard In Warme Groentinten Voor Interieurontwerp Woonkamer Met Open Keuken
Moodboard In Warme Groentinten Voor Interieurontwerp Woonkamer Met Open Keuken
Moodboard Zeist
Plattegrond Interieurontwerp Woonkamer Met Open Keuken Zeist
Plattegrond interieurontwerp woonkamer met open keuken Zeist
Lichtplan - Verlichting Interieurontwerp Woonkamer Met Open Keuken
VERLICHTING
Moodboard In Warme Groentinten Voor Interieurontwerp Woonkamer Met Open KeukenPlattegrond Interieurontwerp Woonkamer Met Open Keuken ZeistLichtplan - Verlichting Interieurontwerp Woonkamer Met Open Keuken

Omschrijving

Een voorliefde voor diepe kleuren en stoere meubels, hoe maak je daar een fijn familiehuis van? Daar draait dit interieurontwerp voor hun woonkamer met open keuken om.

De bewoners van dit prachtige jaren twintig huis in Zeist hebben allebei twee rechterhanden. Het huis heeft nadat ze het hebben gekocht een ware metamorfose ondergaan. In een grote verbouwing maakten ze het van oubollig en hokkerig, juist fris en ruimtelijk mét behoud van authentieke elementen. Alleen de inrichting en de kleuren, daar kwamen ze niet uit.

Interieurontwerp woonkamer met open keuken: kleurplan

De bewoners houden van diepe blauw- en groentinten. In de huidige inrichting zat er een groot contrast tussen de donkerblauwe wand aan de ene kant en de witte wand er tegenover, wat zorgde voor een onrustig beeld en donkere hoeken. In het nieuwe kleurplan komt meer rust en eenheid, door alle wanden een kleur te geven, maar wel een stuk minder donker.
Voor wat spanning worden twee dicht bij elkaar liggende tinten grijsgroen gebruikt. Sommige wanden krijgen de lichte tint, andere de donkerdere kleur, en de langste wand krijgt een geschilderde lambrisering. Dit grijsgroen combineert mooi met blauwtinten in de inrichting.
Meer ideeën voor het schilderen van je muren vind je trouwens hier.

Indeling en lichtplan

In dit interieurontwerp voor de woonkamer met open keuken blijft de indeling in grote lijnen gelijk. Een zithoek aan de voorkant en de eethoek meer naar achter bij de keuken met heerlijk kookeiland. Door een bankje te gebruiken bij de eettafel win je plaats en komt er ruimte voor een grote kast aan de overkant van de ruimte, voor meer opbergruimte. De zithoek krijgt naast een rechte bank twee fijne fauteuils ertegenover, waardoor je een echte zithoek krijgt en de tv minder centraal komt te staan.
Tenslotte een fijne speelhoek voor hun kindje. Hiervoor gaan ze een ondiep huisje maken, met daarin een werkblad en wat opbergruimte.
Ook bij dit project hoort een lichtplan. Een combinatie van verschillende typen lampen verdeeld over de ruimte zorgt voor prettige verlichting: sfeervol en functioneel. Zowel leeslampen bij de bank en glazen hanglampen voor zacht licht rondom, als een lamp die naar boven schijnt voor indirect licht komen bij de zithoek. Bij de eettafel twee hanglampen (met dimmer) en wat wandlampjes voor extra sfeer.

Meubels

Door vast te houden aan het kleurthema en een aantal materialen vaker te gebruiken krijg je eenheid. Hierbij gaat het om zwart staal voor de kast, poten van de eettafel en stoelen en de fauteuils. Daarnaast hout voor de tafelbladen van de eettafel en salontafel. De stoelen, bank en fauteuils worden allemaal gekozen binnen het blauw-groene kleurschema.

Inkijk en privacy

Bij dit interieurontwerp heb ik ook een stukje van de buitenkant meegenomen. Om inkijk vanaf de straat (geen voortuin) tegen te gaan en tegelijk het plakplastic op het raam kwijt te raken, worden panelen van melkglas in simpele witte raamwerken aan de binnenkant voor het raam gezet. Aan de buitenkant komen een paar grote potten met kleine slanke boompjes om de aandacht van voorbijgangers af te leiden en het zicht te breken. Zo realiseer je meer privacy, zonder het hele raam af te schermen.

Voor en na

De bewoners gaan komende maanden met de uitvoering van het interieurontwerp voor hun woonkamer en open keuken aan de slag, waarbij ik voor vragen beschikbaar blijf. Zodra ze klaar zijn volgen foto’s van het eindresultaat!

Studio Sagitta

Ben je benieuwd wat een interieuradvies kan doen voor jouw huis? Stuur me een bericht met je telefoonnummer en ik bel je terug!
Je kan Studio Sagitta ook volgen op Facebook. Dan krijg je regelmatig interieurinspiratie, tips en blijf je op de hoogte van nieuwe projecten die op deze site verschijnen.

Project Details

Object: Vrijstaand jaren twintig huis
Bewoners: Jong gezin
Ruimte: Woonkamer met open keuken