Studio Sagitta sluit dit najaar haar deuren. Ik heb met ontzettend veel plezier gewerkt met de allerleukste klanten, maar mijn coachpraktijk vraagt meer en meer tijd en die wil ik er graag aan besteden. Ik neem daarom geen nieuwe klanten meer aan.

 

 

Adres

Studio Sagitta Interieuradvies
Sagitta Peters MSc
Blaarthemseweg 75
5654NS Eindhoven

Privacyverklaring van Studio Sagitta - door het contactformulier te gebruiken ga je hiermee akkoord / Privacy statement of Studio Sagitta

Menu
Roze Muur - Dag Saaie Muur

Dag witte muur, hallo eyecatcher! Zes snelle make-overs voor een saaie muur

Hebben jullie ook alle wanden wit in de woonkamer? Een veilige keus, fris en rustig en nooit uit de mode. Maar misschien kriebelt het ook weleens, want het is toch ook een beetje saai, al die witte wanden. Hier zie je zes ideeën voor snelle make-overs van jouw witte muur.

Dag witte muur, hallo eyecatcher!

Hoe zou het zijn als je in een paar uurtjes je hele woonkamer een nieuwe look geeft door maar één muur te veranderen? Lekker vooruitzicht toch. En omdat het maar om één wand gaat kun je het later ook vrij makkelijk weer aanpassen.

Kleur!

Kleur heeft veel invloed op sfeer. Warm of koel, vrolijk of gedempt, elke kleur zorgt voor een ander gevoel. Op deze manier kun je het karakter van je kamer verder versterken of juist een beetje tegenwicht geven.

Een zonnige kamer wordt nog vrolijker met een frisse tint zoals okergeel. Heb je een relatief donkere kamer die je meestal ‘s avonds gebruikt? Dan kan een donkerdere wand in grijs, blauw, groen of een donkere rode tint zorgen voor een nog knusser effect. Mis je in jouw sombere kamer juist wat zon? Werk dan met een vrolijke kleur.

Een lichte, meer gedempte en vergrijsde tint past eigenlijk altijd. Hiermee wordt elke kamer net wat sfeervoller. Je kunt denken aan tinten als zachtgrijs, beige en greige ofwel grijs-beige. Ook lichtgroen en nude-tinten (roze, perzik, blush en allerlei andere aparte namen) kunnen vaak heel mooi zijn. Deze passen ook goed bij de witte muur er naast.

Make-overs met verf

Zin in een kleurtje op de wand? Dat kan op verschillende manieren:

De hele wand in een kleur
Schilder hiervoor de wand van plint tot plafond en van hoek naar hoek. Eventueel kun je ook stoppen bij een klein hoekje in de wand zoals je vaak bij een aanbouw hebt of bij een inbouwkachel.
Dag witte muur, hallo eyecatcher! Voorbeelden van snelle make-overs voor een saaie muur
Een lambrisering maken
Hiervoor schilder je de onderste helft van je witte muur in een kleur, bijvoorbeeld tot een hoogte van 120 cm. De bovenkant blijft wit. Je kan ook een lichtere tint van de kleur die je voor de onderkant gebruikt aan de bovenkant gebruiken, bijvoorbeeld een of twee tinten lichter op de kleurstrip. Zo kun je bijvoorbeeld twee tinten grijs combineren. Nog spannender wordt het als je twee verschillende kleuren combineert: donkergrijs met lichtblauw, groen met lichtgrijs of zelfs terracotta met warmgeel.
Dag witte muur, hallo eyecatcher! Voorbeelden van snelle make-overs voor een saaie muur
Dag witte muur, hallo eyecatcher! Voorbeelden van snelle make-overs voor een saaie muur
Een gekleurd vlak
Dat kan een brede verticale baan zijn, of bijvoorbeeld een rechthoek midden op de wand. Je kunt dit ook gebruiken als omlijsting voor een mooie poster of foto, door deze binnen het vlak op te hangen.
Dag witte muur, hallo eyecatcher! Voorbeelden van snelle make-overs voor een saaie muur

Make-overs zonder verf

Geen zin om die witte muur te schilderen? Er zijn allerlei dingen die je kunt doen zonder verf.

Collage van foto’s
Maak een fotocollage van je favoriete eigen foto’s. Om een rustig geheel te krijgen is het vaak slim om voor één kleursoort te kiezen (warm, koel) of voor allemaal zwart-wit foto’s te gaan. Je kunt hierbij ook kiezen voor een soort onderwerp zoals natuur op verre vakanties, je familie of kids. Kies je voor wissellijsten (makkelijk om af en toe een andere foto te laten zien) of bijvoorbeeld voor een print op aluminium of achter plexiglas?
Dag witte muur, hallo eyecatcher! Voorbeelden van snelle make-overs voor een saaie muur
Verzameling van je lievelingshangers
Iets meer puzzelen maar ook heel leuk is een verzameling lijsten met daarin allemaal verschillende maar supermooie dingen: van foto’s tot abstracte afbeeldingen of en spiegel en van ingelijste voorwerpen tot wandborden en maskers. Kies hier ook voor voldoende samenhang: een bepaalde stijl of kleur. Exotisch, Scandinavisch, modern of traditioneel. Warme roodtinten, zwart-wit, naturel…
Dag witte muur, hallo eyecatcher! Voorbeelden van snelle make-overs voor een saaie muur
Wisselexpositie aan huis
Met een smalle wandplank kun je je eigen wisselexpositie maken. Extra leuk als je er van houdt om regelmatig dingen in je interieur te veranderen. Ingelijste afbeeldingen of foto’s, leuke kaartjes, een tekening op een klembord, een mooie steen en misschien een vaasje of een beeldje. Deze vormen bij elkaar een verrassend geheel. Doordat de spulletjes niet vast staan op de plank kun je makkelijk wisselen.
Dag witte muur, hallo eyecatcher! Voorbeelden van snelle make-overs voor een saaie muur
Natuurlijk kun je ook verschillende dingen combineren: een wandplank boven een lambrisering of lijsten in een gekleurd vlak!

Een goede voorbereiding

Welke optie je ook kiest, een goede voorbereiding scheelt een hoop tijd en frustratie als je aan de slag gaat. Haal een kleurmonster voor verf, of print de foto’s eerst op gewoon papier uit om te kijken hoe het ongeveer eruit komt te zien. Je kan ook de maten van een lijst, of de hoogte van de lambrisering met tape op de muur aangeven om een idee te krijgen van de verhoudingen.

Bij de schilderklussen heb je nodig:
Vulmiddel, plamuurmes en schuurpapiertje of schuurblok – als er gaatjes in de muur zitten
Schildertape, oude doeken voor op de grond, een verfbak, geschikte roller en houder en een kleinere kwast voor randjes en hoekjes.

Wil je een vlak of lambrisering maken? Zorg dan ook voor een waterpas, rolmeter, rechte lat (ook handig is een aluminium kokerprofiel) en een potlood. En natuurlijk de juiste verf.

Wil je planken of lijsten ophangen?
Voor lichte lijsten en niet te harde muren kun je vaak prima vooruit met een potlood om af te tekenen, een hamer en spijkers, en bij meerdere lijstjes een waterpas en een rolmeter.

Is de muur harder of dat wat je op wil hangen zwaarder? Zorg dan voor een goede (klop)boormachine met juiste maat boortjes, pluggen die bij de wand passen, schroeven of haakjes en een stofzuiger voor het gruis dat vrijkomt bij het boren.

Een tweede paar handen is ook fijn. Kan de een de lijst vasthouden terwijl de ander kijkt waar deze het mooiste staat.

Meer interieurtips?

Kijk voor meer interieurtips op deze pagina! En wil je moodboards zien voor meer inspiratie? Kijk dan hier.

Nog meer?

Volg Studio Sagitta op Facebook om op de hoogte te blijven van nieuwtjes en meer interieurtips. Kom je er toch niet zelf uit? Wellicht kan ik helpen. Neem daarvoor contact met me op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *