Studio Sagitta sluit dit najaar haar deuren. Ik heb met ontzettend veel plezier gewerkt met de allerleukste klanten, maar mijn coachpraktijk vraagt meer en meer tijd en die wil ik er graag aan besteden. Ik neem daarom geen nieuwe klanten meer aan.

 

 

Adres

Studio Sagitta Interieuradvies
Sagitta Peters MSc
Blaarthemseweg 75
5654NS Eindhoven

Privacyverklaring van Studio Sagitta - door het contactformulier te gebruiken ga je hiermee akkoord / Privacy statement of Studio Sagitta

Menu
Succestips Voor Een Groene Woonkamer - Verlichtingsplan

Mijn succestips voor een groene woonkamer

Je hebt hem waarschijnlijk al zien langskomen: de groene woonkamer. Op Pinterest, in tijdschriften, en ook hier bij mij. Ik heb afgelopen tijd in een aantal interieurprojecten gewerkt met groen als belangrijke kleur. Soms als accent, soms op een aantal wanden of in de meubels, en zelfs een keer supermooi all-over de ruimte.

Maar hoe zorg je ervoor dat het een fijne ruimte wordt om in te wonen? Hoe maak je er een succes van? De tinten groen die ik gebruik verschillen per keer, maar er zijn een aantal dingen waar ik telkens weer rekening mee houd om te komen tot een fijne groene woonkamer. Hier lees je mijn succestips!

Maak een moodboard voor jouw groene woonkamer

Een moodboard helpt je keuzes maken: welke stijl kies je, ga je voor donker of juist voor licht? Daarnaast is het ook een fijne houvast tijdens jouw make-over, telkens als je een beslissing met nemen kun je erop terug grijpen.
Hoe doe je dat dan, zo’n moodboard maken? Maak een bord aan op Pinterest met foto’s waar jij blij van wordt of verzamel fijne kaartjes en kleine objecten die je inspireren (mooie ansichtkaart, een beeldje, een veer of een mooi blad uit de natuur). Je kunt natuurlijk ook plaatjes knippen uit tijdschriften. Leg ze bij elkaar. Wat valt op? Zie je overeenkomsten? Kies uit jouw set een aantal (vier tot acht plaatjes) uit die goed bij elkaar passen en een fijn totaalbeeld geven. Die plak je op een groot wit vel, of bundel je tot een digitaal moodboard.
Dit moodboard kun steeds weer gebruiken. Als je gaat winkelen en je ziet iets leuks, kun je makkelijk checken of het wel past bij de rest en het plaatje dat je voor ogen hebt. Of dat je het beter voor een ander kunt laten liggen.
Succestips voor een groene woonkamer - moodboard voor een groene woonkamer

Kies jouw tint groen

Er zijn zoveel tinten groen, van mosterdgroen, naar flessengroen, legergroen, pastel… Om de precieze kleursoort voor jouw project te kiezen kijk je naar je moodboard, maar ook naar de belangrijke elementen in jouw woonkamer die zeker blijven, zoals de vloer of je bank. Kies een kleur die bij allebei past.
Succestips voor een groene woonkamer - reeks met verschillende kleuren groen

Test!

Om te kijken welke kleur verf je precies moet kopen, of welke kleur je op de nieuwe stoel wilt: probeer het uit. Haal hiervoor wat kleurstalen bij de bouwmarkt of verfspeciaalzaak en hang ze op met een stukje verwijderbare tape. Bekijk het staaltje met dag- en avondlicht. Wil je meerdere muren schilderen, kijk dan ook hoe de kleur op die verschillende plaatsen uitkomt.

Vijftig tinten

Vaak lijkt één wand schilderen een veilige keuze. Dat is het ook, zeker als het gaat om de hoeveelheid werk. Soms is het echter wel zo dat een kleur juist minder opvallend wordt als je er wat meer van gebruikt. Zeker bij een donkerdere kleur is het de moeite om te kijken of je een andere wand niet ook een kleurtje geeft. Je kan dan denken aan een lichtere tint van dezelfde kleurreeks (een of twee strookjes lichter op het kleurenkaartje) of een bijpassende grijs of zandkleur. Je krijgt zo meer harmonie.
Ook in de inrichting werkt het vaak goed om al te grote contrasten te vermijden. Ga voor kleuren die wat dichter bij elkaar liggen, en kies hierbij een paar kleine accenten in een afwijkende kleur.

Goede verlichting

Met een goed verlichtingsplan laat je jouw favoriete kleur groen nog beter uitkomen. Ook krijg je zo een fijne leefomgeving waarin je zowel kunt ontspannen, lezen, werken en (na)tafelen. Kijk eens naar een combinatie van hanglampen, wandlampen, vloerlampen en staande lampen met zowel sfeerlicht als leeslicht.
Groen kan met wit licht erbij soms wat koel overkomen. LED lampen met een warmere tint lossen dit op.

Succestips voor een groene woonkamer - verlichtingsplan
Foto door Erol Ahmed via Unsplash

Planten voor de finishing touch

Met planten kun je de sfeer en stijl van jouw groene kamer nog verder versterken. Zeker nu je voor een bepaalde kleur groen hebt gekozen in je interieur, kun je om het plaatje compleet te maken de kleur van je planten ook matchen met je moodboard. Heb je een grijsgroene kleur op de wand, kijk dan eens naar grijzige planten of juist diep donkergroen. Ook kun je de looks van de planten laten aansluiten bij de stijl van je kamer. Ga je voor tropisch (palmen, cactussen) of juist meer voor een Scandinavische look (varens, kamerlinde, pannenkoekenplant). Kies je voor vintage of tijdloos?

Succestips voor een groene woonkamer
Foto door Kara Eads via Unsplash

Meer interieurtips?

Dit zijn mijn tips voor een groene woonkamer. Kijk voor meer interieurtips op deze pagina! En wil je voorbeelden zien van interieurontwerpen voor woonkamers, voor meer inspiratie? Kijk dan hier.

Kom je er toch niet zelf uit? Wellicht kan ik helpen. Neem daarvoor contact met me op.

Nog meer?

Volg Studio Sagitta op Facebook om op de hoogte te blijven van nieuwtjes en meer interieurtips.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *