Studio Sagitta sluit dit najaar haar deuren. Ik heb met ontzettend veel plezier gewerkt met de allerleukste klanten, maar mijn coachpraktijk vraagt meer en meer tijd en die wil ik er graag aan besteden. Ik neem daarom geen nieuwe klanten meer aan.

 

 

Adres

Studio Sagitta Interieuradvies
Sagitta Peters MSc
Blaarthemseweg 75
5654NS Eindhoven

Privacyverklaring van Studio Sagitta - door het contactformulier te gebruiken ga je hiermee akkoord / Privacy statement of Studio Sagitta

Menu
Zeven Opruimtips Voor Een Blijvend Opgeruimd Huis

Zeven opruimtips voor een blijvend opgeruimd huis

Lekker bezig! Je hebt de basics van het opruimen onder de knie. Je ziet weer planken tussen je kleding, stapels papier worden kleiner en over-de-datum medicijnen zijn weggebracht.* Alleen mis je nog iets… Iets dat ervoor zorgt dat je overzicht hebt van wat er nu echt in huis is. Iets dat ervoor zorgt dat het ook echt opgeruimd blijft. Iets….

Daarvoor helpen deze opruimtips je bij. In zeven stappen naar een blijvend opgeruimd huis!

* Ben je nog niet zover? Kijk dan eerst even hier voor tips die het opruimen makkelijker maken (opruimbasics).

Structuur is the answer

Opruimen is typisch een klusje dat heel veel makkelijker gaat als je er structuur in aanbrengt. Structuur kan een goed opruimsysteem zijn, maar ook een ritme waarin je de klus uitvoert. Klinkt een beetje degelijk en dat is het ook. Maar net als bij de belastingdienst kun je het wel makkelijker maken, daarvoor zijn deze opruimtips. En in je huis zie je wél gelijk resultaat van je werk.

Structuur zorgt ervoor dat je minder hoeft na te denken. Spullen krijgen een vaste plek waardoor je veel minder beslissingen hoeft te nemen (een keer is genoeg). Een opruimrondje doe je na een tijdje bijna als tandenpoetsen, op de automatische piloot. Zo scheelt het je na even oefenen tijd en energie.

Opruimtips voor een blijvend opgeruimd huis

Meer structuur (in je huis en in je tijdsbesteding) krijg je zo:

 1. Leg soort bij soort. Zo zie je wat je echt hebt, dubbel of juist mist.
 2. Geef alles een logische en vaste plaats. Je moet hier een keer wat langer over nadenken, maar daarna levert het je tijdwinst op! Je weet waar alles ligt, dus je hebt spullen snel gevonden en ook snel weer opgeruimd.
 3. Zorg dat er minder spullen binnenkomen. Klinkt logisch, want wat er niet inkomt hoef je ook niet op te ruimen. Maar hoe doe je dat dan?
  Papierwerk en ‘goede aanbiedingen’:
  – Post die je niet wil stuur je retour afzender (vermeld ook: verwijderen uit bestand aub).
  – Plak een nee-nee sticker op je brievenbus.
  – Online en offline nieuwsbrieven: afzeggen. Zo word je aan veel minder verleidingen blootgesteld. Scheelt dus ook in je portemonnee.
  Spullen:
  – Cadeaus: maak eerder in het jaar al een lijstje voor je verjaardag of Sint/kerst, zodat je weet wat je echt graag wilt krijgen. Je kan ook eetbare cadeaus vragen of ervaringen.
  – Boeken en speelgoed: word lid van de bibliotheek of speelgoed-uitleen.
  – Kleding: de een erin een eruit regel.
 4. Ooit is nooit. Bewaren voor volgend jaar is oké (kampeerspullen, kerstversiering), maar ooit is nooit. En mis je het dan wel? Dan kun je iets heel vaak ook lenen van je vrienden of familie.
 5. Dagelijks opruimrondje. Maak iedere dag (bijvoorbeeld voordat je naar bed gaat) een rondje door het huis en ruim alle ‘losse’ spullen op. Vaatwasser inruimen, was in de kast en spullen terug op hun vaste plek. Zo start je de dag met een fris huis!
 6. Geniet van je heerlijke huis en je fijne en mooie spullen.
 7. Kijk regelmatig de kasten nog eens na. Je zult merken dat je de beslissing over houden of wegdoen steeds sneller kan maken. En na een tijdje merk je dat je de spullen die je eerder wegdeed niet eens mist. Dat maakt het weer makkelijker om nog wat meer spullen weg te doen.

Meer over opruimen?

Wil je graag gaan opruimen maar heb je de basis nog niet? Kijk dan hier voor mijn zes favoriete tips om opruimen makkelijk te maken.

Moet niet jij maar je man (partner, vrouw, vriend, vriendin, huisgenoot, vul maar in) gaan opruimen? Lees dan deze blog, over hoe ik Mark (mijn lief en degene met wie ik hier woon) aan het opruimen kreeg. Hij schrijft zelfs mee aan dit blog, dus de tips zijn in de praktijk getest en bewezen 😊

Nog meer?

Volg me op Facebook om op de hoogte te blijven van nieuwtjes en meer interieurtips. En kom je er toch niet zelf uit? Wellicht kan ik je helpen. Neem daarvoor contact met me op.

Foto van Christopher Jolly via Unsplash

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *